Valokuvausta ja kuvankäsittelyä Nokialla

Kaikki Nokian 7. -luokkalaiset Emäkosken ja Nokianvirran yläasteelta osallistuivat valokuvaus- ja kuvankäsittelypajoihin syyslukukaudella 2013. Työpajojen aiheena oli ”Minun päivästäni ” ja/tai ”Minun elämästäni”, joten kuvista avautui kiehtova näköala nuorten vapaa-aikaan ja ajatuksiin.

Pajat toteutettiin kaikkien Nokian  7-luokkalaisten kuvaamataidontunneilla 3 x 2 oppitunnin jaksoissa. Kurssilla katsottiin ja keskusteltiin hyvän kuvan perusteista sekä tutkittiin valokuvan rajaamista, sommittelua, perspektiiviä ja kuvausideoita. Nuorten kanssa katseltiin keskustellen erilaisia valokuvia (taidevalokuva, dokumenttikuva, urheilu-, uutiskuva) ja tulkittiin niiden sanomaa sisältöä ja käyttötarkoitusta. Oppilaat tuottivat kuvia annetusta aiheesta. Lisäksi he käsittelivät omia etätehtävä kuvia ja ryhmässä otettuja valokuvia digitaalisesti. Parhaat valokuvat laitetaan esille  molemmissa yläkouluissa ja Nokian kaupungin nuorisotiloissa.
 

Nokian kaupungin kulttuuritoimen ja Videootit ry:n  yhteistyönä toteuttamia valokuvapajoja veti valokuvaaja Mirja Paljakka.