Valokuvapajat

 

Videooteilta voi tilata valokuvausta koskevia opetus- ja työpajakokonaisuuksia. Koulutusta voidaan suunnitella sekä aihekokonaisuuksien ympärille että tekniikkapainotteisesti.
 

Valokuvapaja pitää sisällään ripauksen teoriaa, käytännön työskentelyä sekä kuvien analysoimista. Alkuun pohditaan muun muassa millainen on hyvä kuva. Tarkoituksena on keskustellen, katselemalla ja siitä tuottamalla tutustua valokuvan eri muotoihin ja käyttötarkoituksiin.

Pohdimme yhdessä kuvausideoita ja laadimme tarkempia kuvaussuunnitelmia. Tutustumme välineistöön ja teemme kuvaustehtäviä. Kuvauksen aiheet lähtevät osallistujien elämästä ja heitä kiinnostavista asioista tai ennalta sovitusta aiheesta. Tarvittaessa on mahdollisuus rakentaa myös valokuvastudio. Kuvaustehtävien jälkeen oppilaat saavat perehdytystä myös kuvankäsittelyssä. Valokuvien viimeistelyn jälkeen keskustellaan kuvausprosessista ja lopputuloksista.


Välilehdiltä sekä linkistä voi katsoa muutamia esimerkkejä koulutuskokonaisuuksista.

Valokuva oli vahvasti esillä Videootit ry:n työpajoissa vuonna 2015. Kahdeksalla koululla pidettyjen työpajojen annista kuratoitiin valokuvasivustolle Internet-näyttely. Sivustolle valikoiduista kuvista avautui kiehtova näköala lasten ja nuorten vapaa-aikaan ja ajatuksiin.

Valokuvat löytyvät seuraavan linkin alta:
http://valokuvapajat.weebly.com/

 

 

 

Tesoman koulun "Tähtäimessä selväpää" juliste