Kulttuurien kimallus

Kulttuurien kimallus näyttelyn juliste Nokialla 2014

Kulttuurien kimallus valokuvasarja esittelee monikulttuurista juhla-asujen loistoa. Näyttelyyn tarkoitettujen muotokuvien malleina poseerasivat eri kulttuuritaustoista Tampereelle muuttaneet ihmiset. Juhlien aiheet ja ajat ovat eroavat suomalaisesta kulttuurista, mutta tunnelma ja yhteisöllisyys ovat samat. Valokuvat antavat mahdollisuuden kurkistaa mm. somalien, thaimaalaisten, intialaisten ja kurdien kauniisiin juhla-asuihin.

TILAA NÄYTTELYKOKONAISUUS

Näyttely sisältää esittelyblansseja liittyen suurimmista juhlista eri puolella maailmaa. Näyttelykokonaisuuteen voi lisätä myös Kohtaamisia -valokuvasarjan , jonka yhteyteen on tehty koululaisille tehtäviä liittyen kansainvälisyyteen, eri maiden uskontoihin ja juhliin. Lisäksi näyttelyyn voi lisätä animaatiokoosteen, missä on neljästä eri maasta kansaintarinoihin liittyviä lyhytelokuvia.


TAUSTAA

Kulttuurien kimallus valokuvasarja syntyi EU:n tukeman Tampere yhdessä- projektin alaisuudessa toteutettavan pienhankeen "Kulttuuria kuviksi" lopputuloksena. Tämä hanke sijoittui Hervannan kaupunginosaan Tampereella. Projekti toteutettiin syyslukukautena 2012.

Kulttuuri kuviksi taideprojektin valokuvista koottiin vuoden 2013 alussa Kulttuurien kimallusta -valokuvanäyttely. Projektia toteutti Mirja Paljakka ja Maikki Kantola. Projektin toteutumisesta kiitos Tampereen kaupungille, Hervannan kirjastolle, Heshu ry:lle, Kansalaisfoorumille ja Pirkanmaan Rasismin vastaisen työn tuki ry:lle.


Kulttuurin kimallusta näyttely on kiertänyt mm.: