Kulttuurien kimallus (& Kohtaamisia)

Kulttuurien kimallus näyttelyn juliste Nokialla 2014

KULTTUURIEN KIMALLUS

Kulttuurien kimallus valokuvasarja esittelee monikulttuurista juhla-asujen loistoa. Näyttelyyn tarkoitettujen muotokuvien malleina poseerasivat eri kulttuuritaustoista Tampereelle muuttaneet ihmiset. Juhlien aiheet ja ajat ovat eroavat suomalaisesta kulttuurista, mutta tunnelma ja yhteisöllisyys ovat samat. Valokuvat antavat mahdollisuuden kurkistaa mm. somalien, thaimaalaisten, intialaisten ja kurdien kauniisiin juhla-asuihin.


KOHTAAMISIA

Kohtaamiset esittelevät ihmisiä vauvasta vaariin eri puolelta maailmaa. Kuvat on Maikki Kantolan matkoilta Arabi Emiraateista, Armeniasta, Bangladeshista, Etiopiasta, Intiasta, Italiasta, Iranista, Japanista, Keniasta, Kiinasta, Malista, Meksikosta, Romaniasta ja Taiwanista. Kuvat on otettu vuosina 2006 – 2017. Kohtaamiset ovat hetkiä, jotka ovat pysäyttäneet – hetkiä, joilla on ollut merkitystä. Ne ovat joko pysäyttäneet miettimään elämän monimuotoisuutta tai nostattaneet tavalla tai toisella hymyn huulille.


TILAA NÄYTTELY

Näyttelyn voi rakentaa tilasta riippuen  Kulttuurien kimallus ja / tai Kohtaamiset kuvista. Näyttelyyn voi liittää myös animaatiosarjan eri maissa tehdyistä kansantarinoista.


TAUSTAA

Kulttuurien kimalluksia valokuvasarja syntyi EU:n tukeman Tampere yhdessä- projektin alaisuudessa toteutettavan pienhankeen “Kulttuuria kuviksi” lopputuloksena. Projektia toteutti laajemmin Videootit ry:ssä toimineet Mirja Paljakka ja Maikki Kantola.


NÄYTTELY ON KIERTÄNYT
Ypäjä
Jokioinen
Humppila
Tammela
Forssa
Säkylä
Eura
Pomarkku
Pori
Tampere
Nokia